Nemate dovoljno vremena za kupanje? Naučite učinkovite načine koji će vam pomoći da to najbolje iskoristite!

Mora li kupka uvijek dugo trajati? Imate li dojam da je ovaj trenutak opuštanja rezerviran samo za vikend večer slobodnu od svih obaveza? Ništa nije dalje od istine!

Posebno za vas smo pripremili plan koji će vam pomoći da uštedite više vremena! To će vam dati više prostora za brigu o sebi! Savršeno dobro poznajete onaj blaženi osjećaj opuštenosti koji doživite kad se okupate, zar ne? Jeste li znali da je potrebno samo 20 minuta da vaše tijelo i um dožive opuštanje?! S jedne strane – tako malo vremena, a s druge – toliko dobrobiti koje dolaze izravno iz kućnog SPA-a. Pa što učiniti. Idemo djelovati!

Prvo… pravilno upravljanje vremenom

Osjećate li da vam je dan prekratak? Pojavljuje li se još zadataka na vašem “to do” popisu, koje dodatno zaokružujete žutom bojom kako ne biste zaboravili njihovu važnost? Već koristite osobni kalendar i podsjetnike, jednom riječju – činite što možete, ali i dalje osjećate da to nije dovoljno?

Stvarnost nas može iznenaditi, ali možemo otići i korak dalje! Doduše, ne možemo predvidjeti što će se dogoditi, ali možemo se bolje pripremiti na iznenađenja koja život servira. Prije svega, trebamo misliti na… SEBE! I od čega se sastoji naš dan.

Vjerojatno sanjate o tome da dobijete nekoliko sati više kako biste sve stigli na vrijeme. Sasvim nepotrebno. Ne postoji način da se produži 24-satni dan. Jedino što možete učiniti je da na pravi način upravljate svojim vremenom.

Fokusirani smo na učinkovitost

Prije svega, počinjemo s postavljanjem prioriteta. Zamislite sljedeći scenarij. Vaše voljeno dijete sljedeći tjedan ide na školski izlet i morate obaviti kupovinu potrebnu za put. Za vikend ste pozvani na sestrin rođendan, za koji ćete pripremiti svima omiljenu tortu od mrkve. Jutros vam se upalilo svjetlo na autu i morate zakazati mehaničara da provjeri što se događa. I iznad svega, trenutno je najbolje vrijeme da svoje cvijeće u tegli presadite u veću posudu. Koji zadatak je važan? A koji hitan? Ili možda oboje? Koji ima duži rok za završetak? Koji se može tretirati kao nevažan i onaj koji može čekati? Vrijedi pogledati koliko zapisanih zadataka zapravo treba obaviti upravo sada i za što imamo više vremena? Obavljanje svih zadataka odjednom iznimno je teško i… frustrirajuće. Gradi osjećaj unutarnjeg kaosa, pa postajemo pod stresom i zbunjeniji. Dakle, duboko udahnite i razmislite odakle početi. Određivanje prioriteta je ključ uspjeha.

A što ako neki zadaci padnu iznenada? Jesu li nenajavljeni? Samo obratite pozornost hoće li nam trebati manje od… 5 minuta da ih ispunimo. Ako je tako – vrijedi odmah obaviti takav zadatak. Dakle, zadatak možemo izvršiti brzo i ne moramo ga koristiti kasnije. Međutim, ako nam treba više od 5 minuta da obavimo zadatak, onda ga vrijedi staviti na listu prioriteta koju treba postaviti. Na taj način lako možete vidjeti da prepisana lista obaveza uopće nije toliko strašna, već naprotiv, može vam dati osjećaj da imate punu kontrolu nad radnjom. To vam daje dragocjeno vrijeme koje možete iskoristiti za brigu o sebi.

Manje je više

Tjedan je tek počeo, a vi ste se već pošteno zasitili i sve o čemu sanjate je “nekako” dočekati vikend? Još jedna neprospavana noć, budilica vas nije uspjela probuditi na vrijeme, ispijate jutarnju kavu u žurbi dok se oblačite za izlazak? Svakodnevica nam prolazi između doma, posla, obitelji, više treninga, obaveza, planova i mnogih drugih stvari koje smatramo važnima i potrebnima. Osjećate li da u svemu tome nedostaje vremena za… VAS?

Vaša obitelj, prijatelji i kolege vas trebaju! Oni trebaju vaš unutarnji mir i snagu. Karizmu i energiju koju imate u sebi da podijelite ono najbolje od sebe. Imate sjajne ideje, možete pronaći rješenja čak i za najteže izazove – ali potreban vam je prostor da iznesete svoj životni potencijal. Ljudi vole vaš osmijeh, a vaša prisutnost čini da se osjećaju bolje. Sve što trebate je opustiti se i napuniti svoje životne baterije. Morate se redovito brinuti o sebi. Vaše tijelo izvodi mnogo kompliciranih procesa posebno za vas svaki dan kako biste ostvarili sve što želite. Stoga ne zaboravite dati prostora svom tijelu da se oporavi i odmori. Niste u mogućnosti kontinuirano trčati. To je jednostavno nemoguće. Kada brinete o sebi – vaše tijelo i um će vam uzvratiti.

Krajnje je vrijeme da tijekom tjedna za sebe izdvojite samo 20 minuta za opuštajuće kupanje u kadi, koje će vam opustiti tijelo i um, a pritom vam ostaviti prostor za punjenje baterija za ostatak tjedna!

Jeste li znali da je 20 minuta samo nešto više od 1% vremena cijelog dana? Ne puno, zar ne? Moglo bi se reći da je to doslovno kap u moru dragocjenog vremena. No, s obzirom na to da je to vrijeme dovoljno da si date prostora za odmor i oporavak – ne ide baš u precjenjivanje blagodati opuštajuće kupke u kadi.

Voda daje čovjeku energiju, smanjuje osjećaj stresa, pogoduje vitalnosti, koncentraciji i… daje opću životnu snagu. Zato se isplati iskoristiti blagodati kućnog spa centra koji vam je na dohvat ruke.

Vi ste PRIORITET

Sanjate o cvjetnoj kupki, ali ne možete na Bali? Pa – mi imamo način za to! Elementi prirode, dodani hidromasažnoj kadi, odmah vas stavljaju u stanje opuštanja. Stvorite vlastitu privatnu zemlju blaženog opuštanja u udobnosti svoje jedinstvene kupaonice koja će vas dovesti u prekrasno raspoloženje. I sve to bez napuštanja doma! Primijetite koliko ćete vremena uštedjeti zahvaljujući činjenici da je vaš omiljeni SPA upravo kod vas. Bez ometanja, čekanja u prometnim gužvama i rezervacija, možete se prepustiti u svom domu. Razmazite se svojim omiljenim mirisima i bojama.

Nakon što znate odrediti prioritete zadataka koje treba obaviti i znate da na taj način možete uštedjeti mnogo vremena tijekom dana – sada je vrijeme da smislite kada si možete priuštiti opuštajuće kupanje u kadi.

Saznajte koje vam doba dana više odgovara. Imate li fleksibilno radno vrijeme i preferirate raditi ujutro? Slobodno vrijeme ujutro odvojite za kratko, ali iznimno osvježavajuće i stimulirajuće kupanje u kadi. Razmazite svoja osjetila onako kako vam se najviše sviđa. Ili su vam možda jutra rezervirana za odvođenje djece u školu i poslovne sastanke na kavi? Ako je tako, rezervirajte vrijeme za večernje kupanje koje će sigurno olakšati spavanje.

Savršeno ćete osjetiti kada možete sebi stvoriti prostor za brigu o svom tijelu i umu. Dodavanje elemenata sabranosti tijekom kupanja ili jednostavno promatranje vašeg disanja napunit će vam vitalne baterije i ispuniti vas mirom do vrha.

Sažetak

Kao što vidite, kupanje uopće ne treba dugo trajati. Na raspolaganju imamo iznimno vrijedne alate kao što su pravilno upravljanje vremenom, određivanje prioriteta ili pravilo “5 minuta”. Zahvaljujući njima, u mogućnosti smo uštedjeti puno dragocjenog vremena koje možemo posvetiti brizi o najvažnijoj osobi na svijetu – sebi. Zaslužili ste odmor tijekom tjedna. Na ovaj način možete dobiti više od opuštanja i odmaranja. Smiren i bistar um vam pomaže da donosite proaktivne odluke. To je osjećaj unutarnjeg sklada i ravnoteže, koji je potreban u svakodnevnom životu da bismo podijelili ono najbolje u nama.

Item added to cart.
0 items - kn
Kupite kadu ili umivaonik i vratite do 760 kn!
Sviđa li vam se kada ili umivaonik koje ste kupili u našoj trgovini? Vraćamo vam čak 760 kn! Pročitajte pravila promocije.
Zbog korištenja godišnjih odmora korisnička služba neće raditi dana 30.11. Hvala vam na razumijevanju. Ugodan dan želi vam Lavello.
Zbog korištenja godišnjih odmora korisnička služba neće raditi dana 30.11. Hvala vam na razumijevanju. Ugodan dan želi vam Lavello.