Kupanje u kadi i tjelesna aktivnost

Znate li onu neobičnu bol u mišićima nakon treninga – osobito nakon duge pauze ili pretjerane tjelesne aktivnosti? Penjanje uz stepenice više nije tako očito, a imate čak i problem s lakoćom ustati sa stolice?

Ovo nije ništa drugo nego vapaj vašeg tijela za potrebom oporavka!

Provjerite kako možete pružiti izvrstan način za liječenje bolova u mišićima nakon vježbanja bez napuštanja doma.

Radi ono što voliš!

Volite li boraviti na otvorenom i provoditi vrijeme u prirodi? Ako je to za vas prostor u kojem dobivate distancu i odmorite se od navale misli i obaveza – onda imamo dobre vijesti! Možete spojiti ugodno s korisnim tako da se odlučite za šetnju, nordijsko hodanje ili jogging u obližnjem parku ili šumi. Uvijek možete sa sobom povesti još jednu osobu ili… voljenog ljubimca.

Volite dizati utege, a izvođenje ponavljanja burpeesa vam je zabavno? Onda je funkcionalni trening definitivno za vas! Svoje mjesto možete pronaći u teretani, kod kuće ili… na otvorenom. Često pogrešno mislimo da nam je potrebna specijalizirana oprema za izvođenje vrijednog treninga. Ništa nije dalje od istine! Težina vlastitog tijela je dostatna posebno za početnike.

Možda ste osoba kojoj je potreban mir i opuštanje – ako je tako, satovi joge će vam odlično poslužiti. Možda tamo gdje živite postoji prostor gdje možete vježbati svoju snagu pod vodstvom certificiranog učitelja. Ako ne – ništa izgubljeno! Na internetu je dostupno mnogo videozapisa koje možete isprobati bez napuštanja doma.

Kako bi bilo da konačno ispunite svoj san i naučite plesati? Možda se želite zabaviti s prijateljem na satu zumbe? Dajte oduška svojim emocijama i izrazite se onako kako se osjećate!

Ono što je previše je nezdravo!

U današnje vrijeme imamo pregršt mogućnosti da za sebe pronađemo idealan oblik aktivnog provođenja slobodnog vremena. Zato vrijedi pogledati, isprobati i…nemojte se obeshrabriti!

Počeci su često teški, ali su vrlo potrebni i važni – uče puno o nama samima. O tome koliko možemo postići kada smo potpuno odlučni djelovati. Međutim, vrlo je uobičajeno da doživljavamo lekcije vezane uz poniznost pred vlastitim ograničenjima.

Pa tako je, što ako se ne pripremite kako treba za ulazak u trening nakon duže pauze ili definitivno pretjerate s intenzitetom?

Tada je u pitanju…

…Otkrijte potencijal koji se krije u opuštajućoj kupki u kadi!

Vrlo dobro znamo da je tjelesna aktivnost prijeko potrebna za održavanje vlastitog zdravlja i kondicije u godinama koje dolaze. Ali jeste li znali da je oporavak jednako važan kao i trening?

Senzacionalan način opuštanja bolnih mišića nakon vježbanja je kupanje. Smanjuje napetost mišića i ubrzava proces uklanjanja toksina iz tijela. Dakle, to je fantastična ideja za završetak intenzivnog i aktivnog dana. Tako ćete brže zaspati, a regenerativni procesi u tijelu odvijat će se još učinkovitije. I što je najvažnije, možete stvoriti vlastitu privatnu sferu regeneracije bez napuštanja doma!

Oporavak kod kuće

U svijetu sportskih entuzijasta dobro je poznata slana kupka. Postao je poznat po ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima. Zahvaljujući svojim svojstvima, ubrzava procese regeneracije tijela i… mnogo učinkovitije. To je zato što solna kupka ima mnogo intenzivniji učinak pregrijavanja od tradicionalne vodene kupke. Već tijekom kupanja započinju različiti biokemijski procesi koji traju i dugo nakon kupanja. A poznato je da ne žele samo profesionalni sportaši da se što prije vrate treninzima. Dodatna prednost ovakvih kupki je što prirodno podržavaju tijelo u vrijeme smanjenog imuniteta. Proizvođači preporučuju kupanje u slanoj kupki nakon vrlo intenzivnog treninga ili natjecanja, po mogućnosti 2 sata prije spavanja. Radi sigurnosti, preporučujemo da se posavjetujete s liječnikom je li ova vrsta kupke prikladna za vaše stanje.

Hladne kupke sve su popularnije zahvaljujući brojnim odvažnicima koji svake godine čine sve veću grupu ljubitelja morževa. Svake godine, 1. siječnja, internet puca po šavovima od fotografija veselih ljudi uronjenih u hladnu vodu. Ovakvim kupanjem ubrzava se oporavak, smanjuju mikroozljede i upale koje nastaju tijekom tjelesnog napora. To je zato što hladnoća sužava krvne žile koje se nakon kupanja ponovno šire i tako ubrzavaju cirkulaciju. To bi se moglo opisati kao takav “trening” za vene. Na taj način tijelo je više oksigenirano, a time i bolje nahranjeno. Dodatna prednost je što hladna kupka ima divan učinak na naš um – jer je to jak podražaj stresa s kojim se tijelo mora nositi, a zahvaljujući tome što je bolje opskrbljena kisikom poboljšava se raspoloženje, a stres kao da nestaje ruka. Hladna kupka počinje već na 15 Celzijevih stupnjeva i za nju se trebamo postupno pripremati, počevši doslovno na kratko.

Pri svemu tome ne zaboravite da je klasična topla kupka važan element u procesu oporavka nakon tjelesnog napora. Toplina ubrzava te procese, a možete se opustiti i opustiti nakon intenzivnog dana.

Kretanje je zdravlje!

Svatko od nas već dobro zna ovu izreku. A još bolje poznajemo predivan osjećaj koji dolazi nakon odrađenog treninga. Radost je pomiješana sa zadovoljstvom i osjećajem postignuća! Bez sumnje, aktivan oblik slobodnog vremena može vam popraviti raspoloženje. Čak i ako je prije uključivanja u vježbe nedostajalo snage i želje, odmah nakon – osjećamo se kao novorođenče! Vraća se vitalnost i volja za djelovanjem, punimo se pozitivnom energijom i… osmjeh nam se pojavljuje na licu.

Nitko ne bi trebao biti osuđen na neugodne posljedice sjedilačkog načina života. Stoga je utoliko preporučljivije sebi i svom tijelu priuštiti pravu količinu tjelovježbe tijekom dana.

Redovita tjelovježba nije povezana samo s emocionalnim dobrobitima, ona je također odličan način da sačuvate svoje zdravlje u godinama koje dolaze. Imamo stvarni utjecaj na smanjenje rizika od određenih bolesti koje dolaze s godinama.

Naravno, potrebno je vrijeme da tijelo počne ubirati blagodati sporta, ali mnoge se dobrobiti mogu osjetiti već prvi put! Zato je redovitost toliko važna, kako biste s vremenom i sami vidjeli koliko će vam tijelo uzvratiti za trud koji ulažete.

Fitness u bilo kojoj dobi

Bez obzira na dob, možemo brinuti o svom zdravlju. Ako ste tek na početku svoje sportske avanture, preporučujemo konzultacije s liječnikom ili specijalistom koji će procijeniti koja je forma najbolja za vas.

Biti aktivan – ne znači činiti samo “velike podvige”. Podsjetimo, svatko od nas ima svoje individualne predispozicije, koje vrijedi i treba prilagoditi svojim mogućnostima. Stoga se ne isplati uspoređivati ​​s drugima, više se fokusirajte na sebe i svoje osjećaje. Bez obzira koji oblik tjelesne aktivnosti odabrali – neka vas čini sretnima. Nažalost, svoju strast lako možete pretvoriti u

neugodan posao. I na kraju krajeva, vaš osmijeh je ono što nam je najvažnije!

Bolje spriječiti nego liječiti

Proces oporavka je vrlo složen i sastoji se od mnogo čimbenika. Možete stvoriti optimalne uvjete za svoje tijelo da ovaj proces teče glatko i brzo. Evo kratkog plana za povećanje sposobnosti oporavka vašeg tijela.

Vrijedno je zapamtiti da prije svakog treninga trebate pripremiti svoje tijelo za napor koji slijedi izvođenjem pravilnog zagrijavanja.

A nakon treninga preporuča se odmjereno i smireno smanjenje napora za tijelo “hlađenjem”. Tako da ne mora doživjeti šok između trajanja i kraja treninga. Primjerice, ako je tempo trčanja tijekom treninga bio zahtjevan, onda tijekom “hlađenja” to treba biti lagano trčanje.

Prije svega, potrebno je hidratizirati tijelo dovoljnom količinom vode kako bi se procesi oporavka odvijali na skladan način.

Pa, i ne zaboravimo da san također igra vrlo važnu ulogu u procesu regeneracije. I budimo iskreni – ništa ne olakšava zaspanje od opuštajuće kupke u kadi.

Sažetak

Kako biste slobodno uživali u svom omiljenom sportu, vrijedi zapamtiti da je oporavak jednako važan kao i sam trening. Sve što trebate je nadohvat ruke i bez napuštanja doma! Regenerirajuća kada omogućit će vam brži i lakši oporavak mišića nakon treninga, dajući vam više vremena i energije za stvari u kojima uživate!

Item added to cart.
0 items -
Kupite kadu ili umivaonik i vratite do 100 €!
Sviđa li vam se kada ili umivaonik koje ste kupili u našoj trgovini? Vraćamo vam čak 100 €! Pročitajte pravila promocije.