Kupanje u kadi i kreativnost – kako to funkcionira?

Sanjate li pristupiti izazovima koji vas svakodnevno čekaju s više lakoće? Nedostaju vam ideje za dovršetak projekata koji čekaju na vašem stolu? Ili ste osoba koja treba osjetiti tijek svježeg pogleda na stvari koje se čine nerješivim? Vrijeme je da se kladite na kadu koja će potaknuti… kreativnost!

Kada puna tople vode prekrasno je mjesto za opuštanje, ali ne samo to. Pogledajte kako možete iskoristiti ovaj savršen prostor za razmišljanje i tiho promatranje. Uvjerite se sami kako vam najsmjelije ideje padaju na pamet tijekom kupanja!

Ne propustite trenutak prosvjetljenja!

Sjećate li se onog trenutka kada prije izlaska iz kuće tražite svoj telefon, a slučajno pronađete dokumente koje dugo niste mogli pronaći?

Čest je slučaj da kada tražite jedno, nađete sasvim drugo, puno važnije. Upravo u tom trenutku dolazi do čuvene… “EUREKA!” javlja se. Ovu je riječ Arhimed izgovorio u napadu iznenadne omamljenosti dok se… kupao u kadi! To doslovno znači “našao sam”. U to se vrijeme izvanredni fizičar i matematičar borio s vrlo teškim problemom. Zahvaljujući kupanju u kadi pronašao je rješenje temeljeno na snazi vode.

Moglo bi se činiti da su smišljanje nevjerojatnih ideja i pronalaženje revolucionarnih rješenja vještine rezervirane za samo nekolicinu. Ništa nije dalje od istine jer je kreativnost nedvojbeno urođena osobina svakog ljudskog bića. Pogledajte samo malu djecu, koja imaju izvanredne ideje i veliku znatiželju. Međutim, s vremenom, sve većim iskustvom i brojem zadataka, ta se izvanredna prirodna sposobnost gubi.

Srećom, imamo dobre vijesti – kreativnost se može učinkovito potaknuti. Štoviše, može nam omogućiti slobodnije kretanje u svakodnevnom životu – rješavanje problema, uspostavljanje odnosa i više uživanja u svijetu oko nas. Možda namjeravate biti manje zabrinuti? Želiš humorom ublažiti tešku situaciju? Osjetite kako kupkom možete napraviti promjenu na bolje!

Energija za akciju

Umjesto da gubite vrijeme i energiju na pronalaženje rješenja problema, pustite da rješenje dođe k vama! Razmislite na trenutak, možete li kada se osjećate pod stresom i umorom donijeti ispravne odluke? Pa tako je! Dobro znamo da samo miran i odmoran um može stvoriti izvanredne ideje.

Životni problemi mogu se pretvoriti u izazove, tako da počnete vidjeti prilike za rast, a ne prepreke. Svačiji život ispleten je od različitih trenutaka – od trenutaka ispunjenih radošću do vrha i onih težih. Ovo je sasvim prirodan poredak stvari, ali nedostatak inspiracije može vas učinkovito spriječiti da doživite ispunjen život. Zato, budite poput Arhimeda i uronite u toplu vodu! To je ono što nas čini sretnijima jer nam izravan kontakt s vodom omogućuje disanje, smirenje i punjenje baterija. Napeto tijelo i um se opuštaju. Napeta ramena svakim trenutkom tonu sve niže. Stisnute šake se opuštaju, a prsti se slobodno otvaraju. Poboljšava se cirkulacija krvi, čime se hrane sve stanice. Dok se kupate, vaš tempo se usporava i počinjete svjesno disati duboko i polako. Pobrinite se da pravilno dišete i to s dijafragmom. Na taj ćete način oksigenirati cijela pluća, a i svoja mozak će dobiti signal da se opusti i oslobodi nakupljenog stresa. Energija slobodno teče cijelim tijelom. Ovo stvara prostor za poticanje kreativnosti!

Inspiracija dok se opuštate

Trebate li trenutak opuštanja za sebe? Ili želite spojiti ovaj poseban trenutak s protokom nekonvencionalne inspiracije? Zatvorite oči i zamislite ovaj trenutak – iza vas je naporan dan, ispunjen do vrha istovremenim obavljanjem mnogih zadataka, nemali broj njih je izbačen s popisa obaveza, a u isto vrijeme znate da postoji još mnogo toga čeka da se ispuni u nadolazećim danima. Usred svega ovoga si ti.

Osjećate da vam je tijelo umorno, a glava teška od naleta misli. Sada imate ovaj trenutak predaha za sebe. Zaslužuješ odmor. Znate koliko vam je to potrebno za regeneraciju nakon dana ispunjenog izazovima. Krenete u kupaonicu – ovo je vaše privatno kraljevstvo. Kućni spa centar na dohvat ruke koji postaje predah od stvarnosti. Napunite kadu toplom vodom i gledate kako para obavija zrcalne površine mliječnom maglicom. Na površini vode stvara se mekan i opipljiv pokrivač od fine pjene.

Miris vašeg omiljenog ulja širi se zrakom. Razmazite svoja osjetila. A ti svakim trenutkom sve mirnije dišeš i zaranjaš u vodu. Već nakon nekoliko trenutaka osjećate blaženo opuštanje. U ovom trenutku odlučujete potpuno uroniti u prostor ovdje i sada. Osjetite prekrasan val opuštenosti kako teče vašim napetim tijelom i svakom napetom stanicom.

Upravo sada, um se opušta i stvara prostor za kreativni tijek. Doslovno dajući priliku za pojavu novih i zanimljivih ideja. Uživajte u stanju duboke opuštenosti u kojem se nalazite. Osjetite koliko slobodnije misli teku vašim umom. Pogledajte s kakvom lakoćom možete gledati na izazove koji vas očekuju. Ova smirenost koja je u vama pomoći će vam da svoje najveće izazove riješite na kreativan način!

Smiren um

Voda u sebi ima izuzetnu moć. Opuštajuća kupka opušta i tijelo i duh, dakle čisti doslovno i figurativno. Zahvaljujući njemu povratit ćete ono što ste izgubili u svakodnevnom životu. Možete zamisliti da vam voda doslovno ispire misli od nagomilanih događaja i obaveza. Osjetiti kako teška glava, svakim trenutkom postaje sve lakša, a um bistriji! U bujici informacija, događaja i obaveza svatko od nas se bori s pretjeranom stimulacijom. Zato je toliko važno pronaći konstruktivan način za oslobađanje od napetosti koja se nakuplja tijekom dana. Uz pomoć kade možemo kontinuirano nivelirati neugodne posljedice života u 21. stoljeću. Okruženost vodom čini osobu smirenijom. Zvuk vode je prirodan zvuk za ljudski um, stoga djeluje opuštajuće i umirujuće, a samim time i olakšava uspavljivanje. Nedvojbeno je dodatna prednost što u vlastitoj kupaonici možete stvoriti zonu dubokog opuštanja. Time ćete uštedjeti vrijeme, koje je danas nesumnjivo najskuplja stvar.

Sažetak

Najbolje ideje se rađaju kada se ne fokusirate na njih.

Kupanjem u kadi postižete stanje duboke opuštenosti i smirenosti, što otvara prostor za kreativna rješenja. Odmoran um je produktivniji i omogućuje vam stvaranje zanimljivih ideja. Zato je dobro zakazati ovaj trenutak za sebe i otvoriti se protoku beskrajne kreativnosti koja je u vama – i samo čeka da joj date priliku da se pokaže!

Item added to cart.
0 items - kn
Kupite kadu ili umivaonik i vratite do 760 kn!
Sviđa li vam se kada ili umivaonik koje ste kupili u našoj trgovini? Vraćamo vam čak 760 kn! Pročitajte pravila promocije.
Zbog korištenja godišnjih odmora korisnička služba neće raditi dana 30.11. Hvala vam na razumijevanju. Ugodan dan želi vam Lavello.
Zbog korištenja godišnjih odmora korisnička služba neće raditi dana 30.11. Hvala vam na razumijevanju. Ugodan dan želi vam Lavello.